top of page
Sök
  • Skribentens bildDiana Rosita Millares

Varför måste jag rengöra min fransförlängning?

Uppdaterat: 21 maj 2022


- Måste jag verkligen rengöra min fransförlängning? - Borde jag blöta mina fransar med vatten? - Om jag tvättar mina fransar kommer de inte att falla av snabbare då?


Under dagen så samlas smuts som damm, pollen, avgaser, svett, talg och smink mellan fransarna och på huden runt ögonen. Om fransarna inte rengörs dagligen så byggs smutsen upp och blir synligt som ett gult ”grus” längs med fransraden. I värsta fall kan man få en ögoninfektion eller ett angrepp av frans kvalster, även kallat demodex folliculitis och lash mites. Om tillfälle ges så bosätter kvalstret sig gärna i fransarna.

Frans kvalster/ lash mites, är mikroskopiskt små parasiter som lever i folliklarna på vår hud. De livnär sig på att äta döda hudceller och talg från våra ögonlock. Många av oss har redan franskvalster på huden utan att märka av det. De hjälper till att hålla folliklarna i huden rena genom att äta smuts och olja. Det är enbart då de blir för många som det skapas ett problem. Finns det mycket smuts, talg och smink på fransarna och på huden runt ögonen så skapas det ett överflöd av mat för dem. Frans kvalstret börjar föröka sig och lägga ägg. Dina fransar har blivit den perfekta platsen för dem att leva och bygga bo i. Det har skapats ett angrepp på dina fransar.


Fransförlängning skapar inte franskvalster, det är dålig hygien som gör det.


Fransarna bör rengöras dagligen med ett speciellt fransschampo för att få bort alla orenheter som annars lätt fastnar mellan fransarna och på ögonlocken.81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page